Ventilation

Trænger du til luftforandring?

At have ren og frisk luft hvor man befinder sig, om det er i hjemmet eller på arbejdspladsen, er et vigtigt men ofte underspillet faktum. Der er overordnet to formål med at ventilere: For det første at fjerne den luftforurening der kommer fra forskellige overflader, processer og os mennesker selv. For det andet at erstatte denne luft med frisk ren luft. Ventilationen kan ske på tre måder, nemlig naturlig, mekanisk eller hybrid mellem disse. Derudover er rengøringsrutiner også en stor del af det at holde et godt indeklima. Den naturlige ventilation foregår ved at benyttes sig af vinduer, ventiler og andre luftkanaler i bygningen. 

Den mekaniske ventilation foregår ved hjælp af mekaniske ventilatorer der sørger for stabil udsugning og tilførsel af frisk luft. Det kan også være i form at et system der renser og recirkulerer luften inde i rummet. Ved mekanisk luftskifte er der også mulighed for at regulere varme og luftfugtighed ved brug af aircondition eller klimaanlæg. En udfordring ved al ventilation er at undgå skadeligt træk. 

Det kan både være til gene ved naturlig udluftning, og især også hvis der i den mekaniske udluftning er spjald, filtre, ventiler og luftkanaler der ikke lukker og åbner ordentligt. Vi vurderer gerne hvordan du kan få bedst mulig luftskifte via forskellige ventilationsmuligheder, og har du eksisterende ventilationssystemer som du mistænker er stoppede eller dysfunktionelle kan vi både tilbyde eftersyn og reparationer.

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud

vvs køge - ventilation kanal 600x400

Ventilationssystemer der virker

Er du i tvivl om hvilke produkter der passer til dig? Hos VVS Køge har vi mange års erfaring med forskellige ventilationsløsninger, lige fra mere simple varmepumper til avancerede klimaanlæg, og vi deler gerne ud af denne viden, så du får den perfekte udluftning. Vi går meget op i at en investering i et ventilationssystem skal kunne mærkes i hverdagen, og derfor er vi altid omhyggelige med at sætte os i ind vores kunders brugsmønstre for at kunne give den bedste anbefaling. 

Leder du efter en billigere og mere bæredygtig måde at opvarme dit hus og samtidig ventilere? Her vil en boligventilations-varmepumpe være et godt valg der kan supplere traditionelle typer af opvarmning ved at genbruge luftens varme samtidig med at ventilere huset. Generelt er varmepumper de billigste former for opvarmning, samtidig med at have et lige så lavt CO2-aftryk som fjernvarme. Til sommerhuse vil man ofte kunne nøjes med en billigere luft-til-luft varmepumpe som, i modsætning til boligventilations-varmepumpens vandkredsløb, kun giver rumvarme.

Kampen for et godt indeklima

Kigger du efter ventilation til en virksomhed eller offentlig institution? Så kan vi glæde dig med at det en en fantastisk idé at foretage forbedringer her. Der er store gevinster ved at sikre et godt indeklima på arbejdspladsen, da det har en stor påvirkning på ansattes generelle velvære og helbred. Der er lavet forskning på området der viser at investeringer i god ventilation på arbejdspladser betaler sig hjem indenfor 1-5 år, grundet højnet effektivitet og mindsket sygefravær. Hvis du vil vide mere om de konkrete undersøgelser kan du læse videre her.

Installation af klimaanlæg med mulighed for filtrering af luften for smog, støv, pollen og lugt-gener (OLF) er en seriøs investering i koncentrationsevne og effektivitet på arbejdspladsen. Men det kommer meget an på hvilken type arbejdsplads og miljø der er tale om. Derfor tilbyder vi også altid at give en vurdering ud fra bygningens stand og udformning samt medarbejdernes brug og adfærd i rummene. Kontakt os for et uforpligtende tilbud på ventilationsløsninger til din arbejdsplads eller private hjem.

 

vvs køge - ventilation sundt indeklima 600x400

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud