Energioptimering

Hvad kan energioptimering gøre for din ejendom?

Energioptimering lyder måske som en kompleks og omsiggribende proces, men det er bare et ord for mange forskellige måder man kan effektivisere og spare på sit energiforbrug. Fordi der er så mange måder man kan gå til en energioptimering på, er der også mange produkter og teknikker at orientere sig i. Vi rådgiver dig om hvilke områder man kan energioptimere, og hvordan du kan opnå store besparelser på el- og varmeregningen.

Et af de mindre indgreb som for nogle kan betale sig godt er at tjekke op på opvarmning af bygningen. Har man termostater der ikke fungerer ordentligt kan de resultere i et unødigt stort varmeforbrug. På badeværelset og i køkkenet kan vandspild være en unødig ekstraudgift. Her vil det ofte være oplagt at få udskiftet sine armaturer til nyere vandbesparende modeller. I soveværelset er det også ofte opvarmning og især ventilation der kan være en energisynder, og hvor en varmepumpe eller aircondition kan både sørge for ren luft og billig opvarmning med minimalt energitab. Generelt har alle rum deres egne muligheder for besparelser, fordi vi har forskellige brugsmønstre i dem. Derudover er den helt store og langsigtede besparelse ofte på energikilder som solceller og jordvarme, samt forskellige typer varmepumper 

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud

vvs køge - ventilation sundt indeklima 600x400

Det gode indeklima

Har du ældre termostater bør du overveje om de regulerer varmen i din bolig godt nok. Er de over 15 år gamle bør de udskiftes, og det kan føre til samlede energibesparelser på over 20%. I forbindelse med udskiftning af termostater er det oplagt at kigge på flere mulige besparelser på varmekilder. Vil du være sikker på at du ikke betaler for meget på el- og varmeregningen, så kan du kontakte os for at få et fuldt energitjek. Her vil vi for eksempel tage et kig på graden af energieffektivitet i dine opvarmningsformer. Et bæredygtigt alternativ vil her ofte være at installere jordvarme, som er en måde at opsamle varme fra jorden på kun med energiudgifter til en pumpe der cirkulerer væske i systemet. Derudover er solfangere også en mulighed til at opnå mere bæredygtig opvarmning. De fleste af disse tiltag til energioptimering kan man også få økonomisk støtte til.

Passivenergi ved hjælp af solceller

At få installeret solceller er også en mere og mere populær måde at nedbringe sin elregning. Til forskel fra en solfanger som producerer varme, så producere solceller strøm. Investeringen i et solcelleanlæg er en engangsinvestering som betaler sig hjem i løbet af relativt få år. 

Måden strømproduktionen bidrager til besparelsen på, er ved at man bliver koblet på elnettet, og så modregnes ens bidrag til det samlede elnet ens eget forbrug, eller man modtager penge hvis ens produktion overstiger forbruget. Oveni denne besparelse som efter få år betaler investeringen ind, så kan man i mange tilfælde også få økonomisk støtte til opsætningen af anlægget, så den samlede investering også falder. Dermed er der rent økonomisk en god grund til at denne type energioptimering er blevet så populær. Hos VVS Køge hjælper vi dig gennem hele processen, og finder den bedste løsning til dine behov for et solcelle anlæg. Kontakt os for at høre nærmere til mulighederne i vores sortiment og for at få støtte til et anlæg.

vvs køge - energioptimering pv solceller 600x400

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud