Varme

Vigtigheden af varmekilder

Hos VVS Køge er vi specialiseret i at levere varmeløsninger til både private og erhvervskunder. Der er rigtig mange muligheder for opvarmning efterhånden, som den teknologiske udvikling gør flere gør flere specielle lavenergiløsninger økonomisk fordelagtige. Vi giver her et overblik over nogle af de mest populære former for opvarmning, og hvilke fordele der kan være ved at vælge de forskellige ting. 

Afhængigt af hvor man bor, vil fjernvarme ofte være en standardløsning til opvarmning. Men mange bruger stadig fyr, og det kan også være en fin måde at varme op på, hvis man er opmærksom på om effekten af eksempelvis ens oliefyr kan leve op til nyere modellers. Vi tilbyder flere forskellige typer fyr, og rådgiver dig gerne om hvilke muligheder der kunne være relevante for at møde dine opvarmningsbehov. Mange vælger også at skifte til nyere typer opvarmning som f.eks. gennem en luft-til-vand, eller en luft-til luft varmepumpe. Her fungerer varmepumpen nærmest som et omvendt køleskab, da den trækker varme ud af luften udenfor, og pumper den ind i bygningen. Vi arbejder også med justering og opsætning af radiatorer samt termostater. Her kan der i sig selv være en gevinst at hente, ved at få tilpasset en radiatorstørrelse til behov der måske har ændret sig over tid, især hvis det sparer et endnu større indgreb som skulle give bedre varmeudbytte.

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud

vvs køge - gasfyr rør 600x400

Fyr som varmekilde

Olie- og gasfyr er fortsat at finde, og især naturgasfyret er på vej frem sammen med pillefyret. Generelt er oliefyr ikke længere en rentabel måde at varme op på, og vi anbefaler klart at du kigger efter gas- og pillefyr når du er på udkig efter et nyt fyr. Generelt er pillefyret billigere og et mere grønt alternativt til fossile brændsler. Det eneste ulempe med pillefyret, er at der er noget manuelt arbejde med at fylde magasinet, og minimal rengøring. Tænker du på at få en indendørs pilleovn, så er det også en mulighed, og også en mulighed at få tilsluttet radiatorer. Dette betyder dog at der er mere rengøring – ligesom der også vil være rengøring fra en brændeovn – og så vil magasinet være forholdsvist småt, så der skulle fyres oftere. I det hele taget er markedet for pillefyr godt for tiden, og et populært valg, men vi giver gerne en mere personlig vurdering ud fra dine forhold.

Billigt og bæredygtigt på samme tid?

Fyr er ikke den eneste måde at opvarme sin bygning på i dag. Der er kommer flere bæredygtige løsninger til de seneste par år, og i forskellige størrelser. Forskellige typer varmepumper er i stærk fremgang, og de fungerer alle sammen mere eller mindre ud fra samme koncept, nemlig brug af varmevekslere. En varmeveksler tager varme fra et medium og overfører det til et andet, ligesom når dit køleskab suger varme ud af luften inde i selve køleskabet og afleverer det udenfor. Hvis man tager jordvarme fungerer det stort set på samme måde, og et jordvarmeanlæg kan producere op til 3 gange så meget energi som der forbruger. 

Samme princip går igen, hvis du får installeret en solfanger, som, i modsætning til solceller der producerer elektricitet, indeholder et cirkulationssystem der transporterer varme fra solen ind i en varmtvandsbeholder der kan dække hele eller dele af husholdningen. I en luft-til-luft varmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe kommer vi igen tættere på køleskabets funktionsmåde da det her er luften der absorberes varme fra. Fælles for dem alle er at bæredygtige opvarmningsformer som hører under energioptimering og derfor også en god investering på langt sigt. Men hvilken type varmepumpe er så bedst? Kontakt os for en uforpligtende snak om dine behov og dine brugsmønstre, så kan vi guide dig til at vælge den rette type varmepumpe.

vvs køge - varmepumpe installation 600x400

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud